Broderade Märken Mc-Märken Logotyper
Ateljé Kreativ

Sidan för dig som önskar beställa allt från ett märke till flera hundra.

Vem är du?

Mitt namn är Monica Boberg. Jag och min man bor utanför Fristad sedan 2016. Vi har två vuxna utflugna pojkar och två underbara barnbarn. Jag älskar natur och lugnet det ger. 

Hur ser din fritid ut?

Jag kommer inte säga "vilken fritid?" för jag är mycket mån om att jag skall hinna och orka med att jobba med det jag älskar. Det betyder att jag ser till att ha min fritid och göra bra saker då. Jag går ut i naturen, pillar i trädgården, bakar, åker till stan ibland.

Under våren 2019 upptäckter jag Sara Bäckmo. Hon odlar hela året om och jag blev så intresserad att jag gick hela sommaren och längtade till vintern!
Hela sommaren har jag förberett för att kunnna testa att odla under vintern. Skall bli så spännande.

Hur ser din dag ut?

Jag är lite motsatt käring kan man säga. Jag har kommit fram till att jag jobbar bäst när jag får jobba på eftermiddagen och kvällen. Jag är nattuggla och har slutat att kämpa mot det.

På morgonen mediterar jag och utövar yoga. Efter frukost är det fritt fram att göra vad jag vill, som promenera och fota, och även det som är mindre intressant som att städa. Sedan blir det hemlagad vegansk mat och nu är jag redo att ta tag i arbetet. Jag jobbar oftast mellan 14 och 21:30 men det kan variera då jag inte måste vara på plats vissa tider. När det närmar sig slutet på dagen då är jag full av energi och vill inte sluta. Tur att jag redan tagit hand om mig själv på förmiddagen.  

Hur började det hela?

Intresset för sömnad och handarbete har funnits så länge jag kan minnas. 2000 var jag tvungen att köpa en ny symaskin. Det senaste på marknaden var symaskin med brodyrenhet men jag kunde inte förstå vitsen med en brodyrenhet så jag köpte enbart symaskinen. Min man däremot tyckte att jag kunde göra klubbmärkena för hans klubb (Skallsjö bågskyttegille) så det blev till att köpa brodyrenhet och programvara att skapa brodyrer i. Det dröjde inte länge till jag startade Ateljé Kreativ. Jag lade upp alla filer jag själv skapade och till slut började jag sälja dem också. Så småningom fick jag göra märken för klubbar och det är nu mitt huvudsakliga jobb. 

Gör du något annat än märken?

Jag letade efter lektioner för mitt digitizing program på nätet och januari 2001 hittade jag Pfaff Digibuddies på Yahoo. Jennifer Pielow hade startat denna grupp för att hon ville själv lära sig att skapa brodyrer. Amy Webster är lärarinna. Utan dessa två kvinnor hade jag nog aldrig kommit hit jag är idag och jag är dem evigt tacksam.

Sakteliga började jag skriva lektioner om hur man skapar brodyrer i det program jag använder, Embird.

Så småningom började de som läste och tittade på videorna fråga om jag sålde progammet också. Så jag kontaktade Embirds skapare och är nu svensk återförsäljare av Embird.  

Det gör också att jag har support för programmet.