Broderade Märken Mc-Märken Logotyper
Ateljé Kreativ

Sidan för dig som önskar beställa allt från ett märke till flera hundra.

Designkostnad


Vad är designkostnad?

Designkostnad är min benämning på samma sak som mönsterkort, brodyrkort, startkostnad, grundkostnad mm.

även om du har gjort en egen bild så måste jag planera hur stygnen skall sys. Det hade varit mycket enkelt om man bara kunde öppna bilden i brodyrmaskinen och så broderar den ut ett snyggt märke. Nu är det inte så och även om det finns funktioner för automatik så är det inte många gånger som detta är bättre än när man planerar och skapar själv.

Mitt mål är att du skall få ett så snyggt och genomtänkt märke som möjligt. För att göra det så tittar jag på din bild och bestämmer vilka ytor som skall vara fyllning, satinsöm och kontur.

Fyllningarna kan jag bestämms så de broderas åt olika håll och på det sättet få fram en 3D-känsla. Vågrätt gör att det upplevs som att det är mer i bakgrunden och mörkare medan lodrätt upplevs som framför och ljusare. Jag kan då använda samma färg och ändå få olika nyanser och sparar därmed trådbyte vilket tar extra tid vid maskinen.

Med satinsöm kan jag göra smalare detaljer och dessa sticker ut lite mer och är blanka. De flesta texter görs med satinsöm. Behöver jag lägga till en yttre ram för att kunna klippa efter så är det i satinsöm.

Kontur använder jag för att förstärka kanter och linjer. Har din bild svarta linjer runt alla färger är det denna som görs som kontur. Det är oftast raksöm men ibland kan den göras även med satinsöm. Den behöver då vara minst 2mm bred.

Jag gör alltid prov och mejlar en skannad bild av det. Många gånger är det inte helt klart. Brodyr är levande och större fyllningar tex. kan dra i tyget och göra att övriga delar inte passar ihop. Jag kommer med all säkerhet att få justera brodyren men jag vill ofta veta innan om det är värt jobbet. Du kan behöva fantisera lite hur det kan bli. Ibland är brodyren så stor att jag inte kommer göra hela till fösta provet utan valda delar som kan bli problem. När de är klara och fungerar gör jag resten. Det gör att bilden du får se är konstig. 

Tillbaka till ordlistan